Hírek

Rossiban nincsenek kérdőjelek a kezdőcsapatot illetően, egy játékosra nem számíthat

Tom Weller / picture alliance via Getty Images
Tom Weller / picture alliance via Getty Images

Szeretne főszereplő lenni a németországi Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott – a többi közt erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Marco Rossi.

A szövetségi kapitány kérdésre válaszolva elmondta, az első ellenfél, Svájc egy rendkívül kemény, szilárd csapat, amelynek számos erőssége van, így nem is az egyénekre, hanem mindenkire kell majd fókuszálniuk.

Nincs

– válaszolta tömören arra a kérdésre, hogy van-e benne kérdőjel a szombati kezdőcsapatot illetően, majd később annyit még megjegyzett, hogy megpróbálnak a stábjával együtt olyan játékosokat pályára küldeni, akik tökéletesen képesek elvégezni azt a munkát, amire szükség van.

A magyar játékosok kapcsán azt mondta, már a felkészülés kezdetén is magabiztos volt mindenki, de a kemény munkával töltött edzőtábor és az összetartásoknak köszönhetően ez tovább nőtt.

Bízom bennük. Hogy mi történik holnap, azt nem tudjuk. Az érzelmeket majd a mérkőzésen tapasztaljuk meg. A legutóbbi Eb-n is ott voltunk, jól játszottunk, de nem jutottunk tovább. Meglátjuk, mire jutunk most. Szeretnénk főszereplők lenni, örömet szerezni a szurkolóinknak

– magyarázta a kapitány.

Egy svájci újságíró Loic Negóról faggatta, Marco Rossi azt felelte, játékosával egyformák, ugyanannyira magyarok, mindkettőjüknek van állampolgársága. Úgy látja, hogy nagyszerű idény van mögötte a Le Havre-ban, összetett játékos, folyamatosan játékban volt, elkerülték a kiesést.

Rossi úgy nyilatkozott, hogy Nego sérülése még nem jött teljesen rendbe, így nem játszik Svájc ellen, reméli, hogy később bevethető lesz.

„A játékosok érzik a nyomást és az elvárás a vállukon. Itt vagyunk az Eb-n, amit az egész világon nézni fognak. Nem egy barátságos meccsről van szó, úgyhogy természetesen van rajtunk nyomás, amit nem lehet elkerülni, de fontos a koncentrációt megőrizni. Összeszedettnek kell lenünk, és mindent beleadni, amikor ott vagyunk a pályán” – mondta Rossi.

Arról érdeklődtek nála, hogy dönthet-e Gulácsi Péter és Dibusz Dénes közt az, hogy előbbi magabiztosabban játszik lábbal, de Marco Rossi erre úgy reagált, hogy az a legfontosabb, hogy a saját feladatukban teljesítsenek maximálisan.

A csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni Müngersdorfer Stadionban szombaton 15 órakor kezdődik a magyar-svájci összecsapás, amit az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, a szlovén Slavko Vincic vezet majd.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint

Gulácsi – Lang, Orbán, Dárdai – Bolla, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Kapcsolódó
Nagy Ádám sorsa még az Eb-rajt előtt eldőlt, végleg klubot váltott a középpályás
Jól sikerült a tavasz a bennmaradást kiharcoló Speziánál.
Olvasói sztorik