Hírek

A rendőrökkel is volt már dolga, BL-döntőt is vezetett – ő lesz a magyar-svájci Eb-meccs játékvezetője

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, a szlovén Slavko Vincic bíráskodik a szombati Magyarország-Svájc labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Vincic 2010 óta FIFA-játékvezető, Damir Skomina bírói csapatának tagjaként részt vett a 2012-es kontinenstornán, a három évvel ezelőtti Európa-bajnokságon két csoportmeccset és egy negyeddöntőt vezetett, a 2022-es világbajnokságon pedig két csoportmeccsen kapott feladatot.

Két évvel ezelőtt az Európa Liga, idén pedig a Real Madrid-Borussia Dortmund BL-döntőt vezette.

Vincic 2020 májusában kellemetlen ügybe keveredett. Ahogy a The Athletic cikkében szerepel, Bijeljinába volt hivatalos egy házibulira, amin aztán rajtaütött a rendőrség, 26 férfit és kilenc nőt vettek őrizetbe, miközben lefoglaltak tíz lőfegyvert, tizennégy csomag kokaint, telefonokat, laptopokat és több mint 10 ezer euró készpénzt, ugyanis jelen volt egy társaság, akiket kábítószerkereskedelem és prostitúció miatt már egy ideje figyeltek a hatóságok. A szlovén játékvezetőt is bevitték a rendőrök, majd kihallgatták és elengedték, sosem emeltek vádat ellene.

Bosznia-Hercegovinában voltam épp a cégem képviseletében, elfogadtam egy vacsorameghívást, ami aztán életem legnagyobb hibájának bizonyult. Megbántam. Ott ültem az asztalnál, amikor jöttek a rendőrök. Semmi közöm nem volt ahhoz a társasághoz, akiket letartóztattak, sem az üzlettársaimnak. Igen, bevittek a rendőrségre, kihallgattak, de amikor kiderült, hogy nem ismerem őket, elengedtek

– emlékezett vissza a rémálomnak nevezett estére Vincic. A szlován játékvezetői bizottság vezetője akkor kiállt mellette, szerencsétlen véletlenek egybeesésének tudta be a történteket. És ahogy a döntők is jelzik, nem akasztotta meg Slavko Vincic karrierjét az eset.

A magyar válogatott háromszor találkozott a szlovén bíróval: 2016 szeptemberében gól nélküli döntetlent játszott a Feröer-szigetek vendégeként világbajnoki selejtezőn, 2018 novemberében hazai pályán 2-0-ra legyőzte Finnországot a Nemzetek Ligájában, majd 2022 szeptemberében 1-0-ra nyert Németország vendégeként a Nemzetek Ligájában. A svájciak kétszer játszottak az ő játékvezetése mellett: 2021 júniusában 3-1-re verték a törököket Európa-bajnoki csoportmeccsen, majd októberben 2-0-ra nyertek az északírek ellen vb-selejtezőn.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik