Hírek

Szivárványszínbe borul a müncheni stadion a foci-Eb alatt

Christof STACHE / AFP
Christof STACHE / AFP

A 2021-es Eb német-magyar meccse előtt rengeteg szó esett arról, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem engedte, hogy a müncheni Allianz Arena szivárványszínű megvilágítást kapjon a találkozó idejére.

Az Allianz Arena megvilágítása a szivárvány színeivel azután került szóba, hogy Magyarországon az Országgyűlés elfogadta a pedofiltörvény javaslatát, amely a homoszexuálisokat egy kalap alá veszi a pedofilokkal, és amelyet 13 EU-tagállam közös nyilatkozatban ítélt el.

A müncheni stadion az idei torna előtt megkapta az engedélyt arra, hogy szivárványszínbe boruljon, méghozzá június 22-én és 23-án, két olyan napon, amikor nem rendeznek meccset a városban.

Azért épp június 22-én és június 23-án, mert a müncheni LMBTQ-közösség a Christopher Street Day nevű esemény keretében ezen a két napon tartja a szokásos felvonulását és demonstrációját, és a szivárvány az elfogadást, valamint az emberek közötti egyenlőséget jelképezi.

A német válogatott a skótok elleni nyitómeccset (június 14.) Münchenben vívja, majd a magyarokkal (június 19-én) Stuttgartban, a skótokkal (június 23-án) pedig Frankfurtban csap össze.

Olvasói sztorik