Hírek

Sajtóhír szerint eldőlt az Eb-re készülő Nagy Ádám sorsa

KISBENEDEK Attila / AFP
Nagy Ádámot kivásárolná jelenlegi csapata
KISBENEDEK Attila / AFP
Nagy Ádámot kivásárolná jelenlegi csapata
Nagyon jól sikerült az előző fél éve, így Nagy Ádámra igényt tartana az olasz másodosztályban szereplő Spezia labdarúgócsapata.

A 28 éves, 80-szoros magyar válogatott védekező középpályás 2021 óta a Pisa játékosa, amely ugyan négy évre szerződtette, de január végén Luca D’Angelo edző kérésére kölcsönadta a Speziának.

A kiesőhelyen álló kiscsapat óriási menekülésbe kezdett, utolsó 16 bajnokija közül mindössze kétszer kapott ki. Nagy Ádám minden meccsen szerepelt, 15-ször kezdőként, csupán a Feralpisalo ellen szállt be csereként.

A Spezia végül 44 pontjával a 15. helyen zárt, így nem csupán a kiesést, de az osztályozót is megúszta.

A magyar középpályás kölcsönszerződése június 30-án jár le, de a klubnak opciós joga van a megvásárlására: a Quotidiano Sportivo pedig úgy tudja, a megállapodás már megszületett.

A jövő Speziája formálódik. Az első vásárlás Nagy Ádám, akiért 1,2 millió eurót fizet a klub

írta a lap.

A hírek szerint véglegesen érkezhet a grúz védő Iva Gelasvili, akinek ugyancsak lejárt a kölcsönszerződése, de a Dinamo Batumi 600 ezer euróért végleg átengedné.

Távozók között lehet a lengyel kapus, Bartlomiej Dragowski, aki az előző fél évet a Panathinaikosznál töltötte, és a görögök 2,2 millióért megvehetik. A nagy kérdés, hogy a klub hogy jut dűlőre az Atalantával Emil Holm ügyében, a svéd jobbhátvédért 8,5 milliót kér az olasz klub, de ezt a bergamóiak egyelőre sokallják.

Kapcsolódó
Nagy Ádám: Minden adott ahhoz, hogy a mostani Eb sikeresebb legyen, mint a 2016-os
A középpályás szerint jogos elvárás a szurkolóktól, hogy a csapat jusson tovább a csoportkörből.
Olvasói sztorik