Hírek

Szlovákia 4-0-ra lemosta Walest, ám kapitánya szerint ez semmire sem elég az Eb-n

Carlos Rodrigues / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Francesco Calzona szerint a sikerhez tökéletes teljesítményre lenne szükség
Carlos Rodrigues / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Francesco Calzona szerint a sikerhez tökéletes teljesítményre lenne szükség
Szlovákia az Európa-bajnokság rajta előtti utolsó felkészülési mérkőzésén magabiztos, négygólos sikert aratott Wales ellen, ám Francesco Calzona szövetségi kapitány szerint ez semmire sem lesz elég a folytatásban.

A szlovákok múlt szerdán San Marinót verték 4-0-ra, ezen a két összecsapáson a nyolc gólt – egy öngól mellett – hét különböző játékos szerezte.

Wales ellen a 45. percben Juraj Kucka nyitotta meg a találatok sorát, majd Róbert Bozeník következett, aztán Ethan Ampadu öngólját követően a csereként beállt Bénes László állította be a végeredményt a 90. percben.

Jó meccset játszottunk kiváló eredménnyel, de ez nem lesz elég az Eb-n. Fejlődnünk kell, még felkészültebben kell kimennünk a pályára, mert tudjuk, milyen az ellenfelek várnak ránk. Nagyon jól tudom, hogy gyenge válogatott vagyunk

nyilatkozta Francesco Calzona szövetségi kapitány.

„Ha sikeresek akarunk lenni, akkor közel kell kerülnünk a tökéletes teljesítményhez. Nem szabad hibáznunk, mert egy-két baki már az első, Belgium elleni meccsünkön is sokba kerülhet” – tette hozzá.

A kapitány elmondta, a játékosok kapnak egy kis pihenőt, mindenki hazamenet a családjához. Aztán százszázalékos koncentrációt vár el a folytatásban.

„Úgy látom, sokan örülnek annak, hogy kijutottunk az Eb-re, sok kisgyerek jött autogramot kérni. A selejtező előtt nagyon kevesen voltak, akik akár egyetlen euróval is fogadtak volna ránk. Nagyszerű eredményt értünk el, de többet akarunk. Megkíséreljük a lehetetlent, a srácoknak azt mondtam, az Eb előtt fontos új célt találni, nem szabad megelégednünk azzal, amit elértünk.

Elfogadom, ha nem jutunk tovább, de éreznem kell, hogy a maximumot nyújtjuk, és az ellenfelek jobbak voltak.

Szlovákia az E csoportban június 17-én, Belgium ellen kezd, 21-én Ukrajna, 26-ám Románia következik.

Olvasói sztorik