Hírek

Vagányság vagy hiba? – elfogytak a belga védők, mégsem hív be senkit a kapitány az Eb-keretbe

VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP
Domenico Tedesco kapitány nem hív be senkit Thomas Meunier helyére
VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP
Domenico Tedesco kapitány nem hív be senkit Thomas Meunier helyére
Nagy veszteség érte a belga labdarúgó-válogatottat, a Trabzonspor védője, Thomas Meunier a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen combizomsérülést szenvedett és 16 perc után le kellett cserélni.

A sérülés olyan súlyos, hogy a 32 éves játékos nem is utazhat el az Eb-re, ám Domenico Tedesco szövetségi kapitány abban bízik, hogy az egyenes kieséses szakaszban esetleg számolhat vele, így nem hívott be a helyére senkit.

Döntése azért meglepő, mert a keretbe nyolc védő szerepel, de Meunier mellett az ágyékproblémával bajlódó Jan Vertonghen (Anderlecht) és a bokasérült Arthur Theate (Rennes) sem egészséges, az mindössze öten maradtak: Timothy Castagne (Fulham), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester City) és Axel Witsel (Atletico Madrid).

24 játékosunk van, és ez több mint elég

jelentette ki Tedesco, akinek lenne lehetősége új embert behívni, már csak azért is, mert Arne Engels (Augsburg) és Mandela Keita (OH Leuven) péntekig együtt edzett a kerettel.

A szakember azonban bízik abban, hogy megoldja a feladatot, vészhelyzetben pedig akár az Everton középpályása, Amadou Onana is szerepelhet a védelem közepén – ahogy márciusban, Írország ellen körülbelül húsz percre ki is próbálta.

A televíziós szakkommentátorként dolgozó korábbi 41-szeres válogatott védő, Philippe Albert szerint hibát követ el a kapitány, hogy nem hív be újabb védőt.

„Szerintem egy olyan srác, mint az Union Saint-Gilloise csapatában szereplő Alessio Castro Montes még mindig megoldás lehetne. Az, hogy több mint két hete a szabadságát tölti? Nincs ezzel semmi gond, igazi profi. Van egy edzésterv, amit a nyaralás alatt is be kell tartani” – nyilatkozta.

Olvasói sztorik