Hírek

„Az eredményre nincs mentség” – Anglia lélektelen, gyenge játékkal bukott el Izland ellen

Glyn KIRK / AFP
Jon Dagur Thorsteinsson korai gólja elintézte az angolokat
Glyn KIRK / AFP
Jon Dagur Thorsteinsson korai gólja elintézte az angolokat
Nem ilyen Európa-bajnoki ráhangolódásra számított az angol labdarúgó-válogatott, amely a kontinenstorna előtti utolsó felkészülési mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedett Izlandtól, a Wembley közönsége pedig kifütyülte a játékosokat.

Az angolok hétfőn 3-0-ra verték a bosnyákokat, és Gareth Southgate szövetségi kapitány akkor már jelezte, változtatni fog a kezdőcsapaton. Így került be Aaron Ramsdale is a kapuba, de lehet, ha Jordan Pickford marad, ő fogta volna Jon Dagur Thorsteinsson 12. percben leadott lövését.

A labda azonban besurrant a jobb alsó sarokba, az izlandiaknak pedig ennyi elég volt az 1-0-s győzelemhez.

A BBC azt írta, Anglia végig sebezhetőnek tűnt hátul, a szünet után Izlandnak volt is lehetősége növelni előnyét. Ráadásul újabb érvégást szenvedett el a válogatott, miután John Stonest a félidőben le kellett cserélni. Márpedig azok után, hogy Harry Maguire sérülés miatt nem lehet ott az Eb-n, a védelem valóban lyukasnak tűnik.

A FIFA-ranglista 72. helyén álló riválistól elszenvedett vereség annyira kínos volt, hogy a félidőben és a lefújás után is a közönség kifütyülte a kedvenceket.

Nem volt szélességünk, nem volt semmi agresszió a játékunkban, tényleg nagyon szomorú és kicsit unalmas volt nézni

– jegyezte meg a korábbi angol válogatott védő, Matthew Upson.

Egy másik egykori válogatott labdarúgót, a csatár Dion Dublint ugyancsak aggasztotta a jellegtelen és lélektelen teljesítmény.

„Egy olyan játékosunk sem lehet, aki azt mondhatná, mindent megtett és megérdemli a válogatottságot. Nem tudom, mi történhetett, de Izland jobban, dinamikusabban teljesített és sokkal fittebbnek tűnt. Megérdemelte a győzelmet.”

Gareth Southgate szövetségi kapitány elismerte a gyenge teljesítményt, de szerinte ebből is sokat lehetett tanulni.

„Nyilvánvalóan széteső és kiábrándító teljesítményt mutattunk, de úgy gondolom, ez jó nekünk egy nemzetközi torna előtt. Egyszerűen a labda nélküli játékban kell jobbnak lennünk, ezen a két meccsen nem voltunk kiegyensúlyozottak. Sok olyan meccsen irányítottam már, amely egy nagy világverseny előtti utolsó felkészülési állomás volt, elkerülhetetlen, hogy a játékosok fél szemmel már az Eb-meccsekre figyelnek.

Az eredményre nincs mentség, de sok mindent gyorsan helyrehozható.

Felkészülési mérkőzés

Anglia – Izland 0-1 (0-1)
Anglia: Ramsdale – Walker (Alexander-Arnold, 64.), Stones (Konsa, a szünetben), Guéhi, Trippier (Gomez, 64.) – Mainoo, Rice – Palmer (Eze, 77.), Foden, Gordon (Saka, 65.) – Kane (Toney, 64.)
gól: Thórsteinsson (12.)

Kapcsolódó
Az angol kapitány két olyan embert is kihagyott, akik kulcsfigurák lehetnének az Eb-n
Majd kiderül, hogy hibázott-e a kerethirdetéssel Gareth Southgate.
Olvasói sztorik