Hírek

A magyar csapat nem a hagyományos futball játssza – véli ellenfelünk

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Jó ellenfelei szeretnének lenni a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatottnak az izraeliek, akik szerint Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének ereje a csapategységben van – hangzott el a szombati barátságos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, pénteken a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Eli Dasa, az izraeli válogatott csapatkapitánya kifejtette: sokat gyakoroltak és felkészültek a szombati találkozóra, tanulmányozták a magyarok korábbi mérkőzéseit. Hozzátette, azt nem szabad elfelejteni, hogy most egy barátságos összecsapásról van szó, de megpróbálnak jó ellenfelei lenni a magyar válogatottnak. Dasa megköszönte a Magyar Labdarúgó Szövetség, az ország és a magyar emberek vendégszeretetét, ugyanis a hazájukban zajló háború miatt többször léptek pályára Magyarországon az utóbbi időben.

Ran Ben Shimon szövetségi kapitány kiemelte, hogy a magyar csapat nem hagyományos futballt játszik,

amin azt érti, hogy a játékosok gyakran váltogatják pozíciójukat. Ezzel együtt – amint ígérte – megpróbálnak úgy hozzáállni a mérkőzéshez, hogy az a magyar válogatottnak hasznos felkészülés legyen az Európa-bajnokságra, írja az MTI.

Az izraeli szakvezető úgy véli, Marco Rossi olyan együttest hozott össze, melynek a csapatjátéka kiváló, összehangoltan tud játszani, ez jelenti a legnagyobb veszélyt az ellenfelek számára.

szövetségi kapitány ezen a mérkőzésen debütál az izraeli csapat kispadján. Saját együttesével kapcsolatban kiemelte, nem azt veszi figyelembe, milyen csapatot kapott, hanem, hogy az általa kitűzött célokat elérjék a jövőben, így aztán mindig az aktuális mérkőzésre koncentrál.

A Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Kapcsolódó
Kulcsfontosságú lehet az Eb-n, hogy Varga megleli-e a góllövő cipőjét
A nemzeti csapat kiemelkedő Eb-selejtezős produkciójához nagyban hozzájárult Varga Barnabás, ám a legutóbbi két NB I-es idény gólkirálya hosszú ideje nem látott hullámvölgybe került. Mi történt?
Olvasói sztorik