Hírek

Elgázolta ellenfelét az agresszív és energikus holland válogatott

Koen van Weel / ANP / AFP
Memphis Depay szerezte a hollandok vezető gólját
Koen van Weel / ANP / AFP
Memphis Depay szerezte a hollandok vezető gólját
Felkészülési mérkőzésen sima, 4-0-s győzelmet aratott a holland labdarúgó-válogatott Kanada ellen. A vendégeknél ez volt Jesse Marsch szövetségi kapitány első mérkőzése.

Ahogy a holland sajtó fogalmazott, az Európa-bajnokság rajtján minden bizonnyal más lesz a holland kezdőcsapat, az összeszokatlanság látszitt is a gól nélküli első félidőn. A szünet után aztán belerázódott a játékba a csapat, az 50. percben Jeremie Frimpong passzából Memphis Depay megszerezte 45. válogatott gólját (1-0).

Nem sokkal később maga Frimpong duplázta meg az előnyt első válogatottbeli találatával (2-0). Majd miután Ronald Koeman szövetségi kapitány három friss játékost hozott be, a csereként beállt Wout Weghorst 3-0-ra alakított az állást a 63. percben. A végeredményt a szintén a kispadról beszálló Virgil van Dijk állította be a 83. percben.

Ronald Koeman azt mondta, elégedett a teljesítménnyel, mert egy agresszív és energikus holland csapatot látott, amely képes volt nyomást gyakorolni az ellenfélre.

Sok energiát fektettünk a meccsbe egészen a végéig. Ez az, amit látni akarok. Mindenki a lehető legjobb formában van a Lengyelország elleni nyitómeccs előtt

– mondta.

Addig azonban még vár egy felkészülési összecsapás a válogatottra, hétfőn Izland lesz az ellenfél Rotterdamban,

Felkészülési mérkőzések

Hollandia–Kanada 4-0 (0-0)
gól: Depay (50.), Frimpong (57.), Weghorst (63.), Van Dijk (83.)

 

Gibraltár–Wales 0-0

Olvasói sztorik