Hírek

Ausztriában folytatja az Eb-kerettag magyar focista

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Bolla Bendegúz az osztrák élvonalban szereplő Rapid Wien labdarúgócsapatánál folytatja a pályafutását, 2027 nyaráig szóló megállapodást kötött új klubjával.

A 16-szoros magyar válogatott futballista ingyen kerül a bécsi klubhoz, miután lejárt a szerződése az angol első osztályú Wolverhampton Wanderersnél.

A 24 éves szélső 2021 nyarán lett az angol gárda játékosa, de hivatalos mérkőzésen sosem lépett pályára, azóta Svájcban légióskodott kölcsönjátékosként, előbb a Grasshoppers, majd a Servette csapatát erősítette.

A Servette-tel a mögöttünk hagyott szezonban az Európa Ligában is pályára léphetett, valamint a szezon végén, tizenegyespárbajt követően megnyerte a Svájci Kupát, így immáron kupagyőztesként és új csapatát képviselve vehet részt a válogatottal a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon.

Már az első megbeszélések során világossá vált számomra, hogy ide szeretnék igazolni, és ennek a nagy klubnak a játékosa szeretnék lenni. Már várom, hogy megismerkedjek a társaimmal, az edzőkkel és a szurkolókkal. Az a célom, hogy része legyek a klub sikeres jövőjének

–nyilatkozott az egyesület honlapján Bolla.

Markus Katzer ügyvezető a magyar labdarúgóval kapcsolatban úgy fogalmazott: a következő szezonban változatosabbá válhat a csapat játéka, mert Bolla támadó szellemű és több poszton bevethető.

A Rapid a negyedik helyen zárta az osztrák Bundesligát.

Olvasói sztorik