Hírek

„Nyerjük meg a csoportot, vagy jobb a harmadik hely” – Rossi sokáig elkerülné az olaszokat az Eb-n

Szajki Bálint / 24.hu
Marco Rossi reméli, hogy minden játékosára számíthat az Eb-n
Szajki Bálint / 24.hu
Marco Rossi reméli, hogy minden játékosára számíthat az Eb-n
Nem Luciano Spalletti lesz az egyetlen olasz szövetségi kapitány a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságon, a törököket, Vincenzo Montella, a belgákat Domenico Tedesco, a szlovákokat Francesco Calzona, míg a magyar válogatottat Marco Rossi vezeti majd a kontinenstornán. Utóbbi szakembert a Sportitalia.it portál faggatta.

A portál szerint Rossi visszahozta a lelkesedést egy olyan csapatnál, amely sok év után újra bizonyított és visszaszerezte szurkolói bizalmát.

„Összességében egészen nyugodt vagyok, minden jól megy, és reméljük, hogy mindenki elérhető lesz az Eb-n, ami az elmúlt hónapokban ritkán fordult elő” – nyilatkozta Rossi. Elmondta, hogy sok apró részletben valóban fejlődött a válogatott az utóbbi időben, és a növekedés inkább folyamatosnak mondható.

Persze, mint minden folyamatban itt is vannak patthelyzetek vagy enyhe visszaesés, de a tendencia felfelé ívelő. Mindez összességében reményt ad a jövőre nézve, még akkor is, ha nagyon jól tudjuk, kik lesznek a következő ellenfeleink.

Szerinte papíron erősebb riválisokkal kell játszani a csoportkörben, és az előrejelzés mindig kedvezőtlen az ilyen típusú ellenfelekkel szemben.

„Németországnak mindenekelőtt kiváló játékosai vannak, nagyjából húsz olyan labdarúgóra számíthat, akik a közelmúltban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntőit és döntőit játszották. Svájc ugyan nem áll a németekkel egy szinten, de az évek során mindig megmutatta, hogy jól szerepel a nagy versenyeken, és legalább az első körön túljut. De az elmúlt években gyakran sikerült felborítanunk a papírformát, reméljük, hogy újra megcsináljuk. Ám azt gondolni részükről, hogy ezen a szinten könnyedén legyőzhetőek az ellenfelek, enyhén szólva is elbizakodott hozzáállás lenne.”

Kiemelte, hogy Szoboszlai Dominik a legismertebb és a legrangosabb játékos, hiszen a Liverpoolban játszik, még akkor is, ha az utóbbi időben egy kicsit visszaesett. De vele együtt két játékos a Premier League-ből, öt a német Bundesligából, egy pedig a francia Ligue 1-ből érkezik.

Ha a kulcsjátékosaink rendben vannak, komoly hozzáadott értéket jelenthetnek számunkra. De az utóbbi időben soha nem volt lehetséges, hogy mindannyian együtt legyenek.

A portál érdeklődött az olasz klubokban szereplő játékosokról is. Rossi elmondta, Nagy Ádám (Pisa, legutóbb kölcsönben Spezia) szilárdságot ad a csapatnak, fontos láncszem, akiben mindig is bízott.

„És igen, alulértékelt játékos. Még itt Magyarországon is nagyon gyakran kritizálják, néhányan csodálkoznak, hogy miért hívtam be a válogatottba. Minden alkalommal ezernyi kérdést tesznek fel vele kapcsolatban is. Ez nem Németország, Spanyolország vagy Anglia, ahol sok nemzetközi szintű játékos van. Itt nem ez a helyzet.”

Parmában szereplő Balogh Botond szerinte nagyon jól beilleszkedett a válogatottba. De vele kapcsolatban is megjegyezte, ha a Serie A-ban játszik, nincs panasz, ha a Serie B-ben, akkor a közvélemény már azon tűnődik, hogy miért hívta be a keretbe.

A Torinótól legutóbb Kecskemétre kölcsönadott Horváth Krisztofer meghívása egyáltalán nem volt egyértelmű, de Rossi megvédte döntését.

„Minőségi futballista, véleményem szerint egy olyan játékos, aki magasabb szintű bajnokságban és klubban is szerepelhetne. Remélem, ez hamarosan megtörténik. Még csak 22 éves, de nem vesztegetheti az időt. Nagyon érdekes technikai adottságai vannak, jó a játéklátása, a cselezése és a lövése. Idén 10 gólt ért el egy középcsapatban, úgy gondolom, hogy azon játékosok közé tartozik, akiket figyelembe kell venni. Ezért hívtam be őt.”

Rossi elismerte, bízik benne, hogy nem egyhamar találkozik az olasz válogatottal.

Szeretném elkerülni a második helyet: vagy nyerjük meg a csoportot, vagy jobb a harmadik hely

– mondta nevetve. Majd hozzátette, az olaszokkal nincsen jó tapasztalata, hiszen ez a válogatott volt az egyetlen, amelyik legyőzte a magyarokat a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában.

A magyar válogatott következő mérkőzései

2024. június 8., szombat
18.00: Magyarország – Izrael (felkészülési)

 

2024. június 15., szombat
15.00: Magyarország – Svájc (Eb-csoportmeccs)

 

2024. június 19., szerda
18.00: Németország – Magyarország (Eb-csoportmeccs)

 

2024. június 23., vasárnap
21.00: Skócia – Magyarország (Eb-csoportmeccs)

Olvasói sztorik