Hírek

Hollandiában talált magára a magyarok ellen győztes gólt szerző ír támadó

Illyés Tibor / MTI
Troy Parrott szerezte az írek győztes gólját
Illyés Tibor / MTI
Troy Parrott szerezte az írek győztes gólját
Az Európa-bajnokság jövő heti rajtjára készülő magyar labdarúgó-válogatott hosszabbításban kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett Írországban. A meccs hőse Troy Parrott úgy nyilatkozott, hogy a holland Excelsiorban töltött ideje lehetőséget adott neki arra, hogy kipróbáljon egy másik futballstílust.

Az ír válogatott négy nyeretlen mérkőzés után tudott ismét győzni,

„Tavaly volt néhány jó teljesítményünk, de nem sikerült nyernünk. Ez az este hatalmas volt számunkra, mert túlléptünk egy nagy csapat ellen, amely az Eb-re készül” – nyilatkozta boldogan Will Smallbone, aki az előző hónapban visszavezette a Southamptont a Premier League-be.

Annak ellenére, hogy a szezon végi barátságos meccsről volt szó, pikáns volt a statisztika: csak a második félidőben 26 szabálytalanságot és öt sárga lapot lehetett feljegyezni.

Ha a válogatottról van szó, nincs barátságos mérkőzés. Nagyon boldog vagyok, hogy jó teljesítményt nyújtottunk, és pozitív eredményt értünk el

– magyarázta Smallbone.

A győztes gólt a ráadásban Troy Parrott szerezte, aki folytatta nagyszerű formáját. Ugyan csapata, az Excelsior csak a holland élvonal 16. helyén zárt, és végül elbukta az osztályozót, a Tottenham kölcsönjátékosa a playoffban hét gólt szerzett úgy, hogy kétszer is triplázott.

Az idei szezon előtt nem nagyon ment a gólszerzés, ez az a terület, ahol egy kicsit küzdöttem. Jó látni, hogy a kemény munka kifizetődik.

Szerintem a rotterdami kölcsönadásom sokat segített. Lehetőséget adott arra, hogy kipróbáljak egy másik futballstílust. Úgy érzem, ez megfelel nekem” – mondta.

Kapcsolódó
Oda a veretlen sorozat, kikapott Írországban a válogatott
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott Írországban. Marco Rossi csapata 14 veretlenül megvívott találkozót követően szenvedett ismét vereséget. Az írek első góljára még válaszolt Lang Ádám, de a 92. percben, egy magyar szöglet utáni kontrából a hazaiak eldöntötték a meccset. Az Eb-főpróba majd Izrael ellen lesz Debrecenben.
Olvasói sztorik