Hírek

„Kemény teszt lesz számunkra, de épp az ilyen mérkőzéseket szeretjük” – így várják az írek a magyar válogatottat

Tim Clayton/Corbis via Getty Images
Tim Clayton/Corbis via Getty Images

John O’Shea szerint elsősorban a támadójátékban kell javulnia az ír labdarúgó-válogatottnak ahhoz, hogy szövetségi kapitányként megszerezze első győzelmét kedden, a magyarok elleni barátságos mérkőzésen.

„A magyarok főként a szervezettségüknek köszönhetik a 14 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatukat. Emellett természetesen minőségi játékosok alkotják a keretet, egyesek a Premier League-ben futballoznak, elöl pedig a támadók, különösen Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kellő szabadsággal játszhat. Ami még nagyon jellemző a magyarokra, hogy keményen dolgoznak és láthatóan éhesek a sikerre” – mondta az MTI érdeklődésére hétfői sajtótájékoztatóján a februárban ideiglenesen kinevezett szakvezető.

O’Shea úgy vélte, elsősorban támadójátékban kell javulnia csapatának ahhoz, hogy jó eredményt érjen el. Megjegyezte, hogy márciusban, az előző két barátságos találkozójukon nagyon kevés lehetőségük volt, ezért nem is sikerült gólt szerezniük a belgák elleni döntetlen és a svájciaktól elszenvedett 1-0-s vereség során. Szerinte nagyobb önbizalomra lenne szüksége a játékosainak ahhoz, hogy elhiggyék, képesek gólokat szerezni, ezen sokat javíthatna a jobb helyzetkihasználás.

Kemény teszt lesz számunkra, de épp az ilyen mérkőzéseket szeretjük. Olyan keretet akartunk kialakítani, amely képes legyőzni Magyarországot

– fogalmazott a játékosként 118-szoros válogatott, 43 éves tréner, aki hozzátette, a Nottingham Forest védője, Andrew Omobamidele sérülés miatt kikerült a keretből.

O’Shea a jövőjével kapcsolatban nem árult el részleteket, de azt hangsúlyozta, nem a szerződése meghosszabbításáért akarnak nyerni Magyarország, majd egy hét múlva Portugália ellen. Sokkal fontosabbnak nevezte a szurkolók kiszolgálását, illetve a megfelelő felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-sorozatra, melynek során az ősi rivális Anglia is az ellenfelük lesz.

Szoboszlai Dominiket nem kell bemutatni senkinek, ő a Liverpool sztárja, de természetesen ismerem Kerkez Milost is. Ő egy olyan támadó szellemű védő, aki ellen nagyon nehéz játszani

– mondta az MTI-nek a magyarok Premier League-ben futballozó játékosairól Séamus Coleman csapatkapitány.

Az Everton 35 éves jobb oldali védője szerint O’Shea remek edzéseket tart, őszintén beszél a játékosokkal, ezért egy új startot adott a válogatottnak. Azt reméli, most már győzelmek is jönnek majd az irányításával.

A mérkőzés kedden, közép-európai idő szerint 20.45-kor kezdődik.

Kapcsolódó
Az UEFA betiltott egy slágert az Eb előtt
Kereshetnek új ünneplős zenét az osztrákok.
Olvasói sztorik