Hírek

Nem húzott elő nyulat a kalapjából a dán futballkapitány

Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Kasper Hjulmand kapitány szerint nem most jött el a kísérletezés ideje
Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Kasper Hjulmand kapitány szerint nem most jött el a kísérletezés ideje
Kasper Hjulmand szövetségi kapitány kihirdette a dánok Európa-bajnoki keretét, de a névsorban még a hazai lapok sem találtak kivetnivalót, illetve meglepetést.

Hjulmand korábban kijelentette, hogy nem most jött el a kísérletezés ideje, és ez látszik a névsoron is: kipróbált, rutinos labdarúgókat nevezett az Eb-re, olyanokat, akikkel hosszú évek óta együtt dolgozik.

Ami érdekesség, hogy egyetlen odahaza játszó labdarúgó sem került be, ugyanakkor ott van a 26 fős névsorban többek között a Barcelonában szereplő Andreas Christensen, Simon Kjaer, az AC Milan hátvédje, vagy éppen a Manchester Unitedben légióskodó Christian Eriksen és Rasmus Höjlund is.

A 2021-ben négy közé jutó dánok a június 16-án Stuttgartban a szlovénokkal, négy nappal később Frankfurtban az angolokkal, majd június 25-én Münchenben a szerbekkel találkoznak a C csoportban.

A dánok Európa-bajnoki kerete

kapusok: Mads Hermansen (Leicester City), Frederik Rönnow (Union Berlin), Kasper Schmeichel (Anderlecht)
védők: Joachim Andersen (Crystal Palace), Alexander Bah (Benfica), Andreas Christensen (Barcelona), Simon Kjaer (AC Milan), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Victor Kristiansen (Bologna), Joakim Maehle (Wolfsburg), Victor Nelsson (Galatasaray), Jannik Vestergaard (Leicester City)
középpályások: Thomas Delaney (Anderlecht), Christian Eriksen (Manchester United), Morten Hjulmand (Sporting), Pierre-Emile Höjberg (Tottenham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nörgaard (Brentford)
csatárok: Jacob Brunn Larsen (Burnley), Mikkel Damsgaard (Brentford), Kasper Dolberg (Anderlecht), Anders Dreyer (Club Brugge), Rasmus Höjlund (Manchester United), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Jonas Wind (Wolfsburg).

Olvasói sztorik