Hírek

Történelmet írna a magyar fociválogatott Eb-ellenfele

JAVIER SORIANO / AFP
Mindhárom csoportmérkőzésen csúcsteljesítményre lesz szükség
JAVIER SORIANO / AFP
Mindhárom csoportmérkőzésen csúcsteljesítményre lesz szükség
Steve Clarke szövetségi kapitány szeretne történelmet írni a magyarokkal azonos csoportban szereplő skót labdarúgó-válogatottal a nyári Európa-bajnokságon.

„Ez a csapat fantasztikus számomra és Skócia számára is. Most pedig lehetősége van történelmet írni. Ehhez csúcsteljesítményre lesz szükségünk jó csapatok ellen, mindhárom csoportmérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk” – mondta a nemzeti csapatot 2019 óta irányító szakember, aki szerint, ha ez sikerül, akkor Skócia története során először túljuthat a csoportkörön.

Clarke úgy vélte, az előző Eb-n talán túl sokat vártak el a játékosoktól, ezért nem érték el a céljukat. Három éve a válogatott a cseh, angol, horvát hármassal szemben, egyetlen pontot szerezve búcsúzott.

„Nagyjából ugyanazzal az alapcsapattal indulunk neki az Eb-nek, így izgatottan várom, hogy mennyit fejlődtünk. Remélem, Németországban sikerül ezt megmutatnunk mindenkinek.

A többségnek már van tapasztalata, így a játékosok tudják, mire számíthatnak. Abban bízom, hogy látni fogjuk az elmúlt három évben elvégzett munka gyümölcsét

– mondta Clarke, akinek csapata szerdán kezdte meg a közvetlen felkészülést Glasgow-ban.

Skócia labdarúgó-válogatottja nyolc világ- és három Európa-bajnokságon szerepelt, de mindannyiszor a csoportkör jelentette a végállomást számára.

A skótok hétfőn Portugáliában a gibraltári csapattal, majd pénteken hazai pályán a finn együttessel játszanak barátságos mérkőzést. Az Eb-n a házigazda németekkel vívják a nyitómérkőzést június 14-én, majd öt nappal később a svájciakkal, végül június 23-án a magyarokkal csapnak össze az A csoportban.

(MTI)

Kapcsolódó
Nem tart igényt BL-döntős játékosára a holland válogatott
Ronald Koeman szűkítette Európa-bajnoki keretét.
Olvasói sztorik