Hírek

Rossi: Nem csak részt akarunk venni az Eb-n

SZIGETVÁRY ZSOLT / MTI
SZIGETVÁRY ZSOLT / MTI

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki célja, hogy továbbjusson a csoportjából, közölte Marco Rossi szövetségi kapitány.

Az olasz szakember a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta, véleménye szerint a német válogatott nemcsak a csoportnak, hanem az Eb-nek is az egyik esélyese. A csoport másik két tagjával kapcsolatban azt mondta, Svájc a nagy tornákon mindig képes arra, hogy továbblépjen a csoportból, a skótok pedig az utóbbi időszakban mutatott játékuk fényében bármikor, bármilyen körülmények között veszélyes ellenfelek lehetnek.

Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz csoportba kerültünk, bár talán nem annyira, mint a legutóbbi Eb-n. De nem ijedünk meg a kihívásoktól, magabiztosak vagyunk, és tudjuk, hogy bármelyik riválissal szemben van esélyünk a győzelemre, ahogyan ki is kaphatunk.

Amit mi meg tudunk tenni, az az, hogy a lehető legjobban felkészülünk, önbizalommal telve vágunk neki a tornának, és reméljük, hogy a szerencse is mellénk áll, ahogyan erre nemcsak a futballban, hanem az élet minden területén szükség van”

– mondta Rossi.

A kapitány elmondta, hogy az írek és az izraeliek elleni felkészülési mérkőzések azt a célt szolgálják júniusban, hogy segítsék a válogatott Eb-szereplését, mivel két teljesen különböző stílusú csapatról van szó. Rossi szerint mindig meccsről meccsre készülnek, vagyis egyelőre a Svájc ellen első fordulós meccs van fókuszban. A sérültek kapcsán elárulta, Lang Ádám és Fiola Attila is készen áll az edzésre és felkészülésre, de utóbbinak még kerülnie kell az ütközéseket.

„Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyon izgatottak, az elvárásaik pedig eléggé magasak. Büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re, de nemcsak azért utazunk el Németországba, hogy részt vegyünk a tornán, hanem azért is, hogy valami nagyszerű élménnyel ajándékozzuk meg magunkat és a magyar drukkereket” – zárta gondolatait.

A játékosok közül a Le Havre együttesével a francia élvonalban maradt Loic Nego vett részt a sajtótájékoztatón, aki elmondta, nagyon hiányzott már neki Magyarország, sőt, a családja is vele akart jönni, de erre nem volt lehetőség, mert a gyermekei még iskolába járnak Franciaországban.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re. A magyar válogatott nemcsak Európában, hanem világszerte egyre nagyobb elismertségnek örvend, ezt a mezt viselni pedig fantasztikus érzés, amit nem igazán tudok leírni szavakkal

– mondta a 33 éves védő.

A magyarok jövő kedden 20.45 órától Dublinban az írek vendégei lesznek, majd jövő szombaton 18.00-tól Debrecenben fogadják az izraelieket.

Kapcsolódó
Eldőlt Gulácsi Péter jövője
Vége a találgatásnak a magyar válogatott kapusának jövőjét illetően.
Olvasói sztorik