Hírek

Rossi Lisztesről: Egy év alatt nem fejlődött

VAJDA JÁNOS / MTI
Lisztes Krisztián sérülés miatt keveset játszott tavasszal
VAJDA JÁNOS / MTI
Lisztes Krisztián sérülés miatt keveset játszott tavasszal

Nem történt nagy meglepetés a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretében, egyedül a tartalékok közé jelölt Lisztes Krisztián lehet az, aki váratlanul bukkant fel.

A Ferencváros csatára ugyan 19 meccsen 7 találatot szerzett az NB I-ben, de sérülés miatt a legutóbbi három hónapban mindössze négy meccsen szerepelt. Marco Rossi szövetségi kapitány azonban látja benne a potenciált, erről beszélt az M4 Sportnak.

Majdnem ugyanaz a játékos, mint tavaly áprilisban – egy évvel ezelőtt. Arra gondolok, hogy nem fejlődött.

Persze fantasztikus egy az egy ellen, nagyon jó a jobb lába – beadásban, lövésben –, nagyon jól fejel, rengeteg jó képessége van, de fejlődnie kell, és tudja, milyen területeken. Ő egy tehetséges játékos, istenadta képességekkel, a genetikáért hálás lehet az édesapjának, de muszáj dolgoznia. Fejben is tisztának kell lennie ahhoz, hogy a válogatott tagja legyen” – mondta a Fradi játékosáról a kapitány.

A keret május 27-én kezdi meg a felkészülést, majd június 10-én utazik Németországba, ahol 15-én, Kölnben kezd a svájciak ellen. Június 19-én a házigazda németek elleni meccs következik Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a válogatott.

Kapcsolódó
Marco Rossi kemény üzenete: Nem akarok alibiző játékosokat a válogatottban
A magyar szövetségi kapitányt a kerethirdetés kapcsán kérdezték Németh Andrásról, markáns véleménye van a támadó helyzetéről.
Olvasói sztorik