Hírek

Nagymamájával jelentették be az Eb-kerettagságát

CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Jonathan Tah
CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Jonathan Tah

Két futballista már biztosan benne lesz a német válogatott Európa-bajnoki keretében.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) megelégelte, hogy rendszeresen kiszivárognak a nemzeti csapatba meghívót kapó játékosok nevei. A hazai rendezésű Eb miatt ráadásul fokozottan nagy az érdeklődés, ezért úgy határoztak a szövetségnél, hogy megelőző csapást mérnek. A megoldás az lett, hogy szokatlan, vicces, különleges módszerekkel, folyamatosan adagolva közlik a futballisták neveit.

Az első kerettag, aki publikussá vált, Nico Schlotterbeck volt, akit egy híradó műsorban jelentettek be a televízióban. A Dortmunddal remek tavaszt produkáló védő nem mindig tudta beverekedni magát a csapatba, de az idei Bajnokok Ligája-döntő bizonyára jó ajánlólevél volt. Hétfőn aztán újabb név került elő, a Bayer Leverkusen álomidényt futó csapatának alapembere, Jonathan Tah is ott lesz az Eb-n. Az egyáltalán nem meglepő behívót a focista nagymamájával jelentette be a szövetség, aki a hamburgi idősek otthonában egy névvel ellátott mezt is kapott ajándékba.

A teljes listát hivatalosan csütörtökön jelenti be Julian Nagelsmann a tervek szerint. A német válogatott Skócia ellen kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd június 19-én a magyar csapattal találkozik Stuttgartban, a 23-i utolsó fordulóban pedig Svájc lesz az ellenfele.

Olvasói sztorik