Hírek

Az Eb-n folytatná nagy sorozatát a magyar focista

ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU
ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU

Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen.

A 31 éves játékos az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, jól érzi magát, bár a repedés vélhetően még nem forrt teljesen össze. Várja a legutóbbi kontrollröntgen eredményét, addig ugyanis nem terhelheti a sérült testrészt, ameddig – akár csak minimális mértékben – még el van repedve.

„A kocogást nem erőltetem, de a konditeremben és az úszómedencében tudok erősítő gyakorlatokat végezni, illetve szalagokkal igyekszem a sérült rész körüli izmokat is karban tartani. Szeretnék minél előbb teljes értékű munkát végezni, de a csont gyógyulásának van egy folyamata, ami időigényes.

Az orvosok négy-hat, de inkább hat hétre saccolták a felépülés idejét

– mondta Lang, aki kiemelte, az Omonia Nicosia szezonbeli utolsó két meccsére szeretne visszatérni.

A 67-szeres válogatott futballista elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány szinte minden héten érdeklődik az állapota felől, és azt tanácsolta neki, hogy ne kapkodjon, legyen türelmes, mert a legfontosabb, hogy százszázalékosan felépüljön.

Nem vagyok ideges az Európa-bajnoki szereplésem miatt, addigra fel fogok épülni. Mindent megteszek azért, hogy elérjem a célomat, ami az, hogy ott legyek az Eb-n

– hangsúlyozta Lang, és azt is elmondta, minden nap eszébe jut a torna.

Ciprusi együttesével a bajnokságban a harmadik hely megtartása, valamint a kupában a döntő megnyerése a célja, nyártól pedig új vezetőedzőjük lesz, vele azonban személyesen még nem találkoztak. Lang a klubcsapatában ebben a szezonban 21 mérkőzésen lépett pályára, a válogatottban pedig a legutóbbi 28 alkalommal mindig játszatta Rossi, és ebből huszonötször kezdőként. Az utolsó olyan válogatott meccs, amelyen Lang nem lépett pályára az angolok elleni, 4-0-s vereséggel záruló vb-selejtező volt 2021 szeptemberében.

Olvasói sztorik